Voimapasta

Voimapasta

Onko kiire ja kamala nälkä, etkä haluaisi käyttää keittiössä yhtään enempää aikaa kuin on pakko? Ei hätää! Tässä ruokaresepti, joka on pikaruokaa parhaimmillaan! Kastikkeen ainekset surautetaan blenderissä tasaiseksi sillä välillä, kun pasta kiehuu kattilassa. Jos haluat ruoan valmistuvan VIELÄKIN nopeammin niin käytä tuorepastaa, joka on muutamassa minuutissa valmista. Eikä siinä vielä kaikki! Ruoka on nopeasti valmista, mutta sen lisäksi vielä terveellistä! Voiko se olla edes totta? Kyllä se vaan on, kun katsoo listaa raaka-aineista. Makua ja väriä tulee aurinkokuivatuista tomaateista, valmiiksi paahdetuista säilykepaprikoista ja basilikasta. Protskua puolestaan valmiiksi keitetyistä ja säilötyistä linsseistä, jotka kuulemma sopii paremmin myös herkkävatsaisille. Rautaista menoa iki-ihanasta baby pinaatista ja umamisuutta sekä b-vitamiineja ravintohiivahiutaleista, minkä väittävät auttavan vähentämään väsymystä ja uupumusta.. No mene ja tiedä. Sen tiedän, ettei elämä olisi mitään ilman pastaa, joten sitä löytyy myös tästäkin reseptistä. Jos ruoan ei tarvitse olla vegaaninen niin raasta pinnalle pecorinoa tai parmesania. Juusto on aina ollut kompastuskiveni matkalla vegaaniseen elämään, mutta yritän!

Jos haluat sapuskasta tuhdimman, niin käytä täysjyväpastaa, mutta varaa aikaa valmistukseen enemmän. Käytin itse tomaatteja, joita oli purkissa 140 g, mutta ei haittaa vaikka laittaisit enemmänkin. Eri valmistajilla on eri kokoisia pakkauksia. Kunhan ei jää purkin pohjalle paria hassua tomaattia, vaan kaikki tulisi hyödynnettyä. Terveelliset ruokatarvikkeet taas alle kympillä!

 

Voimapasta
Kuva Eija Mattelmäki

 

Voimapasta

4 annosta
vegaaninen
gluteeniton
fodmap

320 g pastaa (vegaaninen, gluteeniton)
suolaa
vettä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valmista sillä välin kastike.

n.140 g aurinkokuivattuja tomaatteja (säästä öljy)
350 g paahdettua paprikaa (valuta säilöntäliemi pois)
230 g keitettyjä punaisia linssejä (valuta säilöntäliemi pois)
1 dl tuoretta basilikaa tai oreganoa (tai 1 rkl kuivattuna)
1-2 tl suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
rasia tuoretta baby pinaattia
n 1 dl ravintohiivahiutaleita
(tai parmesanjuustoa, jos ruoan ei tarvitse olla vegaaninen)

Laita aurinkokuivatut tomaatit, paahdetut paprikat, valmiiksi keitetyt ja valutetut linssit sekä basilikat blenderiin ja surauta tasaiseksi.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Kaada kastike pannulle ja kuumenna.
Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.
Lisää keitetyt, valutetut pastat kastikkeeseen ja sekoita kevyesti.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lisää valmiin ruoan pinnalle ravintohiivahiutaleita ja reilusti baby pinaattia.

Säästä aurinkokuivatuista tomaateista jäänyt öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen paistamiseen tai salaatinkastikkeen valmistukseen.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kaksi × kolme =