Lämmin peruna-fetasalaatti

Lämmin peruna-fetasalaatti

Kaikkien näiden pastareseptien jälkeen ihan hävettää, miten vähän olen tehnyt reseptejä perunasta. Nyt nostan häpeän harteiltani ja korjaan tämän suuren virheen. Tuskin maltan odottaa kesää ja uusia pottuja sekä grillissä folion kätkössä muhinutta fetaa. Ihan mun ehdoton lempparini kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mausteena tuoretta timjamia, hävyttömän paljon valkosipulia, oliiviöyä ja ripaus pippuria. Mutta nyt sitä kesää odotellessa lämpimän peruna-fetasalaatin kimppuun. Perunoita voi paahtaa uunissa pidempäänkin kuin ohjeessa, jolloin niihin paahtuu vieläkin ihanampi rapea pinta. Ruoka valmistuu melkein itsestään uunin lämmössä ja sillä välillä voi puuhailla muuta.

Vegaanisen version saat korvaamalla fetajuuston vegaanisella juustolla tai esimerkiksi kaurapalalla.

Hintaa tälle kokonaisuudelle kertyi noin kympin verran.

 

Lämmin peruna-fetasalaatti
Kuva Eija Mattelmäki

 

Lämmin peruna-fetasalaatti

Lakto-ovovege
4 annosta

1 kg kiinteitä perunoita
kokonainen valkosipuli
0,5 dl öljyä
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
n.100g kivettömiä oliiveja
250 g kirsikkatomaatteja
reilusti tuoretta timjamia
400 g fetajuustoa
mustapippuria
1 lime

Lisäksi raikkaita ja rapsakoita salaatinlehtiä
(Mitä haluat esim. friseesalaatti, sydänsalaatti ja jääsalaatti)

Marinoitu sipuli
1 punasipuli
2 rkl öljyä
1 tl punaviinietikkaa
2 tl pippurisekoitusta

Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita joukkoon öljy, punaviinietikka ja pippurisekoitus.
Anna marinoitua sen aikaa, kun valmistat perunasalaatin.

Pese ja pilko perunat paloiksi ja pyöräytä sekaan hieman öljyä ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Halkaise valkosipulista kärki pois ja lorauta sipulin sisälle hieman öljyä.
Paahda perunat ja kokonainen valkosipuli uunipellillä tai uunivuoassa 225 asteessa 40 minuuttia. Sekoita perunoiden joukkoon reilusti tuoretta timjamia. Lisää oliivit, kirsikkatomaatit, fetajuusto (kokonaisena tai murennettuna) perunoiden päälle ja jatka paahtamista 10-15 minuuttia.
Raasta limen kuorta ja purista limen mehua valmiin ruoan päälle.

Tarjoile lämpimän perunasalaatin kanssa salaatinlehtiä, balsamicokastiketta sekä marinoituja punasipuleita. Muista puristaa mehevät valkosipulinkynnet annoksen päälle!

 

Lämmin peruna-fetasalaatti
Kuva Eija Mattelmäki


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + kymmenen =