Vegaaninen suklaa

Vegaaninen suklaa

Löysin kaapista vajaan paketin kaakaovoita ja varmin, sekä ehkä järkevin tapa saada kaikki hyödynnettyä on suklaan valmistus.
Toki siitä voi kuulemma valmistaa myös vartalovoidettakin..
Mä olen aina ollut sitä mieltä, ettei ruoalla saa leikkiä, mutta tässä kohtaa täytyy tunnustaa, että tuo DIY-vartalovoiteen valmistus on testattu. Eikä innostus siihen jäänyt, vaan annoin niitä jopa läheisilleni lahjaksi. On varmasti makuasia tykkääkö voimakkaan kaakaovoin tuoksusta iholla, mutta mulle jäi sellanen fiilis, että tiukkaa tuotekehitystyötä tarvitaan vielä.

En aio väittää tätä niin sanottua raakasuklaata yhtään terveellisemmäksi kuin tavallistakaan. Sokeria on toki ehkä vähemmän kuin tavallisessa tai se on “terveellisemmässä” muodossa. Levykaupalla nautittuna aiheuttaa ihan samanlaisia muutoksia vyötärön seudulla kuin mikä tahansa suklaa. Sen verran tiuhaan tahtiin on jääkaapin ovi käynyt, että voin ihan omakohtaisesti todeta.

Vaihtelua suklaaseen saat makuaineita lisäämällä/vaihtamalla. Kokeile erilaisia pähkinöitä, taateleita, rusinoita, gojimarjoja, appelsiinin kuorta ym..

 

Raakasuklaa
Kuva Eija Mattelmäki

 

Vegaaninen suklaa

100g kaakaovoita (raastettuna sulaa nopeammin)
50g (1,2 dl) raakakaakaojauhetta
1 rkl kookosöljyä
2 rkl agavesiirappia tai hunajaa, jos ei tarvitse olla vegaaninen
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisäksi suklaan pinnalle esimerkiksi:
-pakastekuivattuja vadelmia
-kuivattuja karpaloita
-hasselpähkinöitä
-mantelirouhetta

Valmistus:
Sulata raastettu kaakaovoi metallikulhossa vesihauteen päällä.
Sekoita sulaneen kaakaovoin joukkoon raakakaakaojauhe, kookosöljy, hunaja tai siirappi, vaniljasokeri, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.

Tässä kohtaa voit temperoida suklaan, jos haluat kiiltävämmän ja napsahtavamman koostumuksen, mutta ei ole pakollinen.

TEMPEROINTI:
Tarvitset ruoanlaittoon tarkoitetun lämpömittarin.
Jäähdytä suklaaseos 28°c laakeassa astiassa tai marmorialustalla lastaa tai leivontanuolijaa apuna käyttäen.
Kuumenna suklaaseos 31°c metalliastiassa vesihauteen päällä.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai silikonisiin suklaamuotteihin. Ripottele suklaan pinnalle kuivattuja marjoja ja pähkinöitä.
Nosta suklaa pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan. Pakastimessa suklaa kovettuu noin 15 minuutissa ja jääkaapissa noin 30-60 minuutissa.
Säilytä suklaa kylmässä.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × 2 =