Uunipaprikat

Uunipaprikat

Siitä on jo tovi, kun olen viimeksi valmistanut täytettyjä uunipaprikoita. Varmaan viimeksi silloin, kun söin vielä lihaa, eli jokunen vuosi on vierähtänyt. Lihaa ei tässäkään reseptissä tule olemaan, mutta toki voit sitä helposti osaan paprikoista lisätä, jos ruokailijoiden joukossa on vannoutuneita lihansyöjiä. Itse tykkään valtavasti munakoisosta, valkosipulista ja tomaateista, joten niitä muhennosmaisesta täytteestä löytyy. Maustoin täytteen kanelilla, neilikalla ja laakerinlehdillä ja lorautin sekaan punaviinietikkaa, koska punkkua ei ollut. Lopputulos muistuttaa makumaailmaltaan kreikkalaista stifadoa, joten jos tykkäät siitä, ni saatat tykätä myös näistä uunipaprikoista.

Kaapista löytyi kaurafraichen jämät, joten se sopi valmiin ruoan päälle oikein mainiosti. Lisäksi silppusin päälle vielä reilusti tuoretta persiljaa ja murensin pinnalle pannulla paahdettuja leipäkuutioita.

Jos haluat ruokaan enemmän proteiinia, niin lisää täytteeseen esimerkiksi valmiiksi keitettyjä papuja tai linssejä.

Jos ruokaa jää yli, niin hyödynnä se vaikka vaalean leivän täytteenä. Lisää pinnalle juustoraastetta ja gratinoi hetki uunissa.

 

Uunipaprikat

4 annosta
vegaaninen

 

2 isoa paprikaa
1 munakoiso
öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä
2 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
3 laakerinlehteä
2-3 tl suolaa
0,5 dl punaviinietikkaa
800g kokonaisia säilyketomaatteja
2 rkl agavesiirappia
3-4 dl vettä
reilusti persiljaa tai korianteria
(jätä osa valmiin ruoan koristeluun)

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet.
Laita uunivuokaan ja paahda uunissa 225° 20-30 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte.
Pilko munakoiso pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla öljyssä.
Lisää pilkottu valkosipuli ja mausteet sekä tarvittaessa tilkka öljyä. Sekoita hetki ja lisää loput ainekset.
Hauduttele 10-15 minuuttia ja tarkista maku.
Täytä paprikat munakoisomuhennoksella ja kaada loput paprikoiden viereen uunivuokaan. Hauduta uunissa 200° n. 30-45 minuuttia.
Lisää pinnalle kaurafraichea, tuoretta persiljaa, sekä krutonkeja tai paahdettuja pähkinöitä.
Lisukkeeksi sopii riisi tai paahdetut potut.

Hinta reilu 6 euroa

 

 

Uunipaprikat
Kuva Eija Mattelmäki

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 + 9 =