Perunapelti, papusalsa ja avokado-fetadippi

Perunapelti, papusalsa ja avokado-fetadippi

Jos kaipaat nachopellin tilalle jotain aavistuksen terveellisempää versiota, niin saattaisit tykätä tästä reseptistä. Itselläni on pitkiä kausia, jolloin syön terveellisesti ja kiinnitän erityistä huomiota ruokavalioon ja liikuntaan. Toisinaan taas vedän herkkuöverit ja kaikenmaailman mättöä ja huonon olon myötä taas muistan miksi yleensä syön terveellisesti. Lähes joka perjantai on pizzaperjantai ja siitä on hyvin vaikea poiketa, lähinnä vain muiden perheenjäsenten toiveesta on joskus jotain muuta. Tosin pizzaankin kuuluu melkoinen kasa tuoreita vihanneksia ja yrttejä, joten ei kovin epäterveelliseltä näytä. Siihen reseptiin voin palata joskus myöhemmin. Nyt pottujen kimppuun! Halusin tästä simppelin ja terveellisen version, jos sitä överiä kaipaat, niin lisää vielä esim. jalopenoja ja cheddarkastiketta.

Jos haluat vegaanisen version, niin jätä dipistä feta pois tai korvaa esim kaurafraichella. Jos feta jää pois, niin silloin suolaa kannattaa lisätä maun mukaan. Käytä papusalsaan hunajan sijasta agavesiirappia.

Hintaa tälle sapuskalle kertyi yhteensä 8-9 euroa

 

Perunapelti
1 kg kiinteää perunaa
3 rkl öljyä
1-2 tl suolaa

Pese perunat ja leikkaa melko ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Laita kulhoon ja pyöräytä öljyssä ja mausta suolalla.
Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa 225° 30-45 minuuttia, kunnes perunat on kypsiä ja niissä on kaunis paahtunut ja rapea pinta.
Valmista perunoiden kypsyessä papusalsa ja avokado-fetadippi.

Papusalsa
230 g keitettyjä papuja esim: mustapapuja
150 g kirsikkatomaatteja
100 g punasipulia
n. 4 cm pala punaista chiliä
reilusti korianteria tai persiljaa
suolaa maun mukaan
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia

Valuta ja huuhtele pavut ja laita kulhoon.Kuori ja pilko punasipuli papujen joukkoon. Lisää kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä pilkottu chili. Mausta salsa korianterilla tai persiljalla, suolalla sekä hunajalla tai siirapilla.

Jos avokado-fetadippiä ei olisi tarjolla, niin lisäisin tähän vielä kaksi valkosipulinkynttä murskattuna sekä limen kuorta ja mehua.

Jos haluat papusalsan kuumennettuna, niin kaada se perunoiden sekaan uunipellille kypsennyksen loppuvaiheessa n. 5-10 minuuttia ennen kuin perunat ovat valmiita.

 

Avokado-fetadippi
100 g avokadoa
150 g fetajuustoa
0,5 dl d öljyä
tuoretta minttua (n. 20 lehteä)
2 valkosipulinkynttä
1 limen kuori ja mehu

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha lusikalla blenderiin ja lisää loput aineet joukkoon. Surauta tasaiseksi. Jos et halua sileää dippiä, niin voit myös painella avokadon ja fetan haarukalla tahnaksi ja lisätä valkosipulin raastettuna ja mintun silputtuna muiden aineiden joukkoon.

Laita papusalsa ja avokado-fetadippi tarjolle perunoiden joukkoon pellille tai tarjoile erillisistä astioista.

 

Perunapelti
Kuva Eija Mattelmäki


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 − kaksi =