Munakoisorullat

Munakoisorullat

Munakoiso kuuluu ehdottomasti lemppari kasviksiini, koska siitä on helppoa ja nopeaa valmistaa todella täyttävää ja maukasta ruokaa. Useasti laitan munakoison kaveriksi valkosipulia ja tomaattia ja niin on myös tässäkin reseptissä. Tämä ruoka sopii kaveriksi vaikka pastalle tai qinoalle.

Kunhan viimeisetkin lumet on sulaneet terassilta ja grillin saa vihdoin omalle paikalleen, niin suosittelen testaamaan munakoisorullien kypsennystä annospakattuna folionyytissä grillin lämmössä. Sopisi varmasti ihanien varhaispottujen kanssa, sitten kun niiden aika on.

Jos haluat ruokaan enemmän proteiinia, niin lisää täytteeseen esimerkiksi keitettyjä linssejä tai papuja, tai heitä kourallinen pähkinöitä tai siemeniä munakoisojen sekaan. Pähkinät ja siemenet sisältävät paljon proteiinia ja niistä tulee myös mukavaa purutuntumaa.

Vegaanisen version saat korvaamalla fetajuuston vaikka tofulla.

Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, niin jätä valkosipuli pois.

Hintaa tälle sapuskalle kertyi noin kympin verran.

 

Munakoisorullat
Kuva Eija Mattelmäki

 

Munakoisorullat

500g kirsikkatomaatteja
öljyä
400g Munakoisoa
suolaa
3 valkosipulinkynttä
n. 140g aurinkokuivattuja tomaatteja
150-200g fetajuustoa
reilusti tuoretta basilikaa tai timjamia
mustapippuria
1-2 limetin mehu

Leikkaa munakoiso pitkittäin n.0,5 cm viipaleiksi.
Sivele öljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
Paahda uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200° n.10 minuuttia.
Pieneimmät viipaleet mitä ei voi rullata, voit hyödyntää pilkottuna täytteiden joukossa.
Kaada kirsikkatomaatit vuokaan ja pirskottele öljyä päälle.
Laita tomaatit uuniin 200° n. 10-15 minuuttia.
Täytä sillä välin munakoisorullat:
Ripottele munakoisojen pinnalle raastettua valkosipulia, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, murustettua fetajuustoa, basilikan tai timjamin lehtiä sekä rouhittua mustapippuria.
Kääri rullalle ja nosta tomaattien joukkoon uunivuokaan, pirskottele vielä hieman öljyä päälle.
Voit lusikoida osan tomaateista munakoisojen päälle.
Jatka hauduttamista 20-30 minuuttia tai pidempäänkin jos haluat. Laita silloin folio vuoan päälle, ettei munakoisot kuivu.
Purista lopuksi limetin mehua päälle.
Tarjoile pastan, qinoan tai kesällä uusien pottujen kanssa.

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

yksi × 5 =