Vegaaninen vadelmajäätelö

Kesä. Itsetehty vadelmajäätelö. Vegaaninen. Nams.

Sopii erityisruokavaliota noudattaville:
Vegaaninen
Maidoton
Gluteeniton
Fodmap
Tarvitset:
n. 500 g tuoreita vadelmia
1 banaani
250 ml kauravispiä
250ml kookoskermaa (jääkaappikylmää)
2 sitruunan raastettua kuorta (mielellään luomu)
3-4 rkl agavesiirappia
2-3 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
Tuoreita vadelmia koristeluun

Valmistusohje:
Soseuta tuoreet vadelmat blenderissä tai korkeassa astiassa sauvasekottimella.
Jos haluat siemenet pois, paseeraa marjat tiheän siivilän läpi toiseen kulhoon.
Painele huolellisesti lusikalla, jotta vadelmaa ei menisi hukkaan. Lisää banaani ja soseuta uudestaan.
Vaahdota kauravispi ja lisää siihen kylmä kookoskerma ja sekoita.
Pese sitruunat kuumalla vedellä ja raasta kuorta vaahdon joukkoon. (Vältä raastamasta valkoista osaa, se on hieman kitkerää)
Mausta vaahto agavesiirapilla ja vanilja-aromilla. Yhdistä vaahto ja marjasose. Nostele kevyesti sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia. Kaada laakeaan astiaan ja pakasta n. 2 tuntia.
Leikkaa jäätelö veitsellä paloiksi tai tee kuuman veden alla lämmitetyllä jäätelökauhalla palloja.
Nauti tuoreiden marjojen kanssa.
Vinkki:
Valmista jäätelöä tulee aika reilu satsi, joten se kannattaa leikata paloiksi tai tehdä palloiksi parin tunnin jäädyttämisen jälkeen ja pakata tiiviiseen rasiaan ja laittaa uudestaan pakastimeen. Silloin niitä on helpompi lusikoida tarjolle, kun jäätelöhammasta alkaa kolottaa. Pidemmässä pakastuksessa jäätelö kovettuu enemmän ja sitä on hankalampaa leikata.
Vaikka sitruunoista käytettiin vain kuori, voit hyödyntää mehun esimerkiksi salaatinkastikkeen valmistukseen tai puristamalla mehua salaatin päälle oliiviöljyn kaveriksi. Sopii myös moneen ruokaan happamuutta tuomaan. Sitruuna säilyy pitkään, kunhan pidät sen kylmässä. Älä heitä hyviä raaka-aineita hukkaan.