Vadelma-juustokakku

Vadelma-juustokakku

Kesä on ihanaa aikaa! Se on kakkujen aikaa! Tottakai kakkuja syödään ympäri vuoden, mutta kesällä koristelussa pääsee käyttämään luovuuttaan luonnosta löytyvillä syötävillä kasveilla ja kukkasilla. Mikä parasta, ne ei maksa mitään! Tämän kakun koristeluun käytin omalta pihalta löytyviä punaviinimarjan lehtiä, mustikan varpuja ja mansikan kukkia. Pensasmustikat ja mansikat sekä valmiin marengin ostin kaupasta. Kohta kypsyy metsämustikatkin, joita SAA ja PITÄÄ käydä poimimassa kilokaupalla. En ole vielä koskaan jaksanut poimia mustikoita niin paljon, kuin olis tarvetta koko talveksi. Niitä meillä kuluu joka aamu puuron tai smoothien joukossa.

Tämä kakku on ihanan raikas ja sopivasti makea. Kelpasi tyttärellekin, vaikka ei niin välitä vadelmista. (Nyrpisteli kyllä ensin nenäänsä) Vadelmat paseerataan siivilän läpi, joten ikävät siemenet ei narsku hampaissa. Puolikas kakku lähti tyttärelle ja ystävilleen ja toinen puolikas leidien mökkiviikonloppuun. Kaikki tuli syötyä! Ei mennyt murustakaan hukkaan!

Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia keksejä pohjan valmistuksessa.

 

Vadelma-juustokakku

Pohja:
180 g digestivekeksejä murskattuna hienoksi
50 g voita sulatettuna

Sekoita keksimurut ja voi keskenään ja painele leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n.20cm irtopohjavuokaan tai halkaisijaltaan n.24 cm piirakkavuokaan

Täyte:

Vadelmaseos:
400 g vadelmia
1 dl sokeria

2 tl agar agar jauhetta
3 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
500 g mascarponejuustoa

Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa ja paseeraa seos siivilän läpi kulhoon. Painele vedelmia lusikalla siivilää vasten, jottei mehukasta vadelmaa jää hukkaan, vaan pelkästään siemenet jää siivilään. Jäähdytä vadelma-sokeriseos ja lisää siihen agar agar jauhe.

Vaahdota kerma ja sokerit.
Kuumenna agar agar-vadelmaseos ja keitä hiljalleen vähintään 2 minuuttia.
Kaada seos heti mascarponejuuston päälle ja sekoita hyvin.
Lisää vaahdotettu kerma seokseen ja sekoita hyvin.
Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Suojaa kannella tai kelmulla.
Nosta kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään asti.
Koristele haluamallasi tavalla.

 

Kuvaaja Eija Mattelmäki
Kuva Eija Mattelmäki


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

viisitoista + neljä =