Tomaattinen linssipasta

Tomaattinen linssipasta

Useimmiten parhaimmat ruoat syntyvät mitä kaapista löytyy periaatteella, niinkuin tämäkin tomaattinen linssipasta. Kurkistus jääkaappiin ja ensimmäisenä mukaan tarttuu pecorinojuuston jämäpala. Tulee takuuvarmasti hyvää! No joo, jos ei ole juustoa, niin ihan syötävää tulee silti ja hieman kevyempääkin. Eipähän tarvi kuntosalilla puuskuttaa henkihieverissä yhden juustopalan takia..Pieni punainen paprika saa tulla jo hienon värinsäkin puolesta. Kuivakaapista mukaan punasipuli, valkosipulia (AINA!), tomaattimurska ja keitetyt punaiset linssit. Kaapista löytyy myös purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja, joista tulee mun mielestä ihanaa täyteläistä makua ruokaan. Onpas kaikki niin punaista tänään. Pöydällä notkuu basilika, joka on käytettävä NYT! Kuivattu basilika sopii vallan mainiosti tai vaikka yrttisekoitukset. Ainiin ja soossin kaveriksi tietenkin pastaa, mitäpä muutakaan. Tässähän olikin jo valtavan hyvät tarvikkeet herkulliseen ateriaan, joten pidemmittä puheitta reseptin pariin.

Hintaa tälle neljän hengen sapuskalle tuli vain alle kymppi.

 

Tomaattinen linssipasta

4 henkilölle

Lakto-ovo-vege

 

1 Punasipuli (n. 130g)
1 paprika pilkottuna (n. 130g)
140g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (säästä öljy)
2 valkosipulinkynttä
400g tomaattimurskaa
3 dl vettä
230 g keitettyjä punaisia linssejä
3 rkl vaaleaa balsamietikkaa
2 dl pecorino- tai parmesanjuustoa raasteena
2 dl tuoretta basilikaa silputtuna tai 1 rkl kuivattuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Spagettia tai muuta pastaa

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta samalla kun kastike valmistuu.
Pilko punasipuli, paprika, aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Voit käyttää aurinkokuivattujen tomaattien mukana olevaa öljyä. Säästä loput öljystä jääkaapissa muuhun paistamiseen tai vaikka salaatinkastikkeen valmistukseen.
Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi.
Hauduta hetken aikaa, jotta sipulit ja paprikat pehmenevät.
Valuta ja huuhtele keitetyt linssit ja lisää ne kastikkeen joukkoon.
Lorauta sekaan myös balsamietikka. Viinietikatkin sopii myös hyvin tai voit korvata sen esimerkiksi sitruunanmehulla.
Lisää lopuksi raastettu juusto, silputtu basilika ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita keitetty valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja raasta päälle vielä hieman juustoa.
Tarjoile heti.

Jos käytät raakoja linssejä, ruoan valmistusaika pitenee hieman. Lisää linssit pannulle jo sipulien ja tomaattien kanssa. Laita vettä kolmen desilitran sijaan 4-5 ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä eli noin 10 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.

Vegaanisen version saat korvaamalla juuston esimerkiksi oluthiivahiutaleilla.

Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta pastaa.

 

Tomaattinen linssipasta
Kuva Eija Mattelmäki


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

yhdeksäntoista + 11 =