Kasviscurry

Kasviscurry

Jos lentomatkustaminen ei tuntuisi niin kovin epämiellyttävältä ja pelottavalta, niin kiertelisin mielelläni ympäri maailmaa ja tutustuisin eri maiden ruokakulttuureihin. Thaimaa on yksi niistä lukuisista kohteista joissa en ole käynyt, mutta minkä ruokakulttuuri kiinnostaa kovasti. Voin vain kuvitella miltä maistuisi ihanan värikkäät ja mausteiset liemet lisukkeineen. Ehkä vielä jonain päivänä olen sitäkin kokemusta rikkaampi.

Tässä vallitsevassa maailmantilanteessa ei tarvitse matkustaa juuri muualle kuin mielikuvitusmatkalle ja omien wokkipannujen äärelle, joten ei muuta kuin hihat ylös ja hommiin.

Käytä kasviscurryyn mieleisiäsi mahdollisimman värikkäitä kasviksia, jotka virkistävät niin kehoa kuin mieltä. Piristystä tarvitaan pitkän pimeyden kohta alkaessa. Jos haluat niin voit lisätä proteiininlähteeksi esimerkiksi paistettua tofua tai kaurapalaa, mutta itselleni edamamepavut olivat riittävä proteiininlähde. Meidän perheen herrasmiehille paistoin broilerinjauhelihasta pyöryköitä, koska tiesin että pelkistä pavuista olisi tullut sanomista.(ainakin pienemmältä herrasmieheltä) Tai jos ei sanomista, niin ilmeestä olisin sen kyllä huomannut. Sekoitin lihan joukkoon broilermaustetta, valkosipulia, hieman suolaa ja pyöräytin palleroiksi ja paistoin pannulla kypsäksi.

Kastikkeen kaveriksi sopii riisi tai nuudelit. Nuudelit ja niiden mukana tulevat mausteet voi lisätä kätevästi myös kypsennyksen loppuvaiheilla kastikkeen joukkoon. Huomioi silloin että nuudelit hotkaisevat kastikkeen itseensä, mutta on oikein hyvää näinkin. Eikä tule sitä tiskiä niin mahdottomasti.

Kastike itsessään on vegaaninen.

Jos haluat gluteenittoman version, niin varmista että käyttämäsi currytahna ja soijakastike ovat gluteenittomia, sekä tietysti ne nuudelit.

Kastike valmistui euroissa pikkasen alle kympillä. Nuudeleilla ja pyöryköillä lisättynä aterian hinta nousee noin viiteentoista euroon. Annoksia tulee neljälle-kuudelle, joten edullista on taas tämäkin ruoka.

 

 

Kasviscurry
Kuva Eija Mattelmäki

 

Kasviscurry

Vegaaninen

4-6 annosta

 

Rypsi tai kookosöljyä
1 sipuli
1 paprika
300g porkkanaa
n. 50g currytahnaa
8 kpl kaffirlimetinlehteä
ripaus sokeria
2 prk kookosmaitoa (yht. 800ml)
0,5 dl soijakastiketta
2 kpl limetin kuori ja mehu
100g edamame papuja
nippu tuoretta korianteria

 

Pilko sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä.
Lisää pilkotut paprikat ja porkkanat sekä currytahna.
Hauduta hetki.
Lisää joukkoon kaffirlimetinlehdet, ripaus sokeria ja kookosmaito. Anna hautua kannen alla melkein kypsäksi.
Lisää lopuksi soijakastike, limetin raastettua kuorta, limetin mehua sekä pavut ja kypsennä loppuun.
Tarkista maku ja lisää currytahnaa sekä soijakastiketta tarvittaessa.
Lisää lopuksi pinnalle tuoretta korianteria niin paljon kuin haluat.
 Jos et pidä korianterista niin voit korvata sen esimerkiksi persiljalla. Jos kaipaat annokseen enemmän pureskeltavaa, niin paahdetut pähkinät sopii annoksen päälle mainiosti.

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 − neljä =