Porkkana-fetapihvit ja tzatziki

Porkkana-fetapihvit ja tzatziki

Kasvispihvit on helppo valmistaa, kunhan ensin saa päätettyä mitä niihin laittaa. Tämä on se vaikein osuus. Vaihtoehtojahan on loputtomiin ja tähän reseptiin päätyi pääosassa porkkana, feta ja linssit. Yhtälailla porkkanan tilalle fetan kaveriksi sopisi iki-ihanat punajuuri, kesäkurpitsa tai peruna. Mutta minkäs teet, kun ei kaikkea voi laittaa. Popsitaan tällä kertaa porkkanaa ja sujautetaan sekaan vähän linssejä, niin tulee varmasti ruokaisia ja täyttäviä pihvejä. Seuraksi tzatzikia josta tulee väistämättä kesä mieleen, mutta miksei sitä voisi talvellakin syödä.

Vegaanisen version saat korvaamalla kananmunat 2 rkl soijajauhoja, jättämällä fetan pois ja lisäämällä saman verran keitettyjä linssejä tilalle. Voit myös käyttää fetan tilalla kypsiä papuja tai lisätä kasvisten määrää. Vegaanisen tzatzikin saat korvaamalla jogurtin kasvispohjaisella jogurtilla ja käyttämällä hunajan tilalla sokeria.

Gluteenittomat pihvit saat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

 

Porkkana-fetapihvit ja tzatziki

lakto-ovovege
Pihvejä 10 kpl (1 kpl n.80g)

Tzatziki:
200g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia (valutettuna)
50g tuorekurkkua raasteena tai ohuina suikaleina
2 valkosipulinkynttä silputtuna tai raastettuna
0,5 tl suolaa
1 tl hunajaa tai 0,5 tl sokeria
10 kpl tuoreita mintunlehtiä silputtuna tai 0,5 tl kuivattuna
1 rlk oliiviöljyä

Tzatzikin valmistus:

Valuta jogurttia kuituliinalla tai suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä kulhon päällä, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
(n.1-2 tuntia) Jogurtin valuttaminen ei ole välttämätöntä, mutta ilman valutusta tzatzikista tulee löysempää.
Raasta tai suikaloi tuorekurkku. Lisää tuorekurkkuraasteen päälle hieman suolaa ja anna levätä hetki.
Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois siivilän tai kuituliinan avulla.
Yhdistä valutettu jogurtti ja kurkkuraaste. Raasta joukkoon kuorittu valkosipuli ja mausta suolalla ja silputuilla mintunlehdillä sekä hunajalla tai sokerilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Nosta hetkeksi kylmään maustumaan.

 

Porkkana-fetapihvit
Kuva Eija Mattelmäki

Porkkana-fetapihvit:
1 dl punaisia linssejä raakana tai 230g kypsiä säilykelinssejä
150 g porkkanaraastetta
100 g punasipulia kuutiona
150 g fetajuustoa murustettuna
1 dl persiljaa silputtuna
0,5-1 tl suolaa
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja

Pihvien valmistus:
Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä ja valuta sekä jäähdytä tai valuta kypsistä säilykelinsseistä neste pois huolella. Jos taikinaan tulee kovasti ylimääräistä nestettä, niin pihvit eivät tahdo pysyä paistettaessa kasassa.
Kuori ja raasta porkkanat. Purista ylimääräinen neste porkkanoista pois siivilän tai kuituliinan avulla.
Sekoita muut aineet porkkanaraasteen joukkoon ja anna turvota hetki. (10 minuuttia)
Muotoile pihveiksi ja paista pannulla molemmin puolin öljyssä tai voissa kauniin kullanruskeaksi. (n.5 min/puoli keskilämpöä hieman kovemmalla.)
Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa n 20 minuuttia.
Pihvien kaveriksi sopii esimerkiksi perunamuusi tai uunissa paahdetut lohkoperunat.

 

Porkkana-fetapihvit
Kuva Eija Mattelmäki

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 + viisi =