Perunarieskat

Ylijääneen perunamuusin voi hyödyntää monella tavalla, muun muassa laatikkoruokiin tai sosekeiton joukkoon. Yksi vaihtoehto on tehdä siitä rieskoja. On niin mahdottoman hyviä, että tuskin ehtii uunista tullessaan jäähtyä, kun on jo popsittu pois. Pikku sipasu voita pintaan, eikä muuta tarvikaan.
Vegaanisen version saat (jos muusi on alunperinkin tehty vegaanisena) laittamalla maidon tilalle kauramaitoa ja jättämällä kananmunan kokonaan pois tai korvaamalla sen ruokalusikallisella soijajauhoa.
Gluteenittoman version saat korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Laita silloin jauhoja noin 0,5-1 dl vähemmän.
Perunarieskat
Lakto-ovo-vege
noin 15 kpl
500 g pottumuusia
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
4-5 dl vehnäjauhoa
Sekoita jäähtyneeseen muusiin maito, kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata ja se saa jäädä vähän löysähköksi. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele pyöreiksi rieskoiksi. Paista 270 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuva Eija Mattelmäki