Pähkinäinen pinaattipasta

Pähkinäinen pinaattipasta

Pikkusisko valmisti kerran IHANAA spelttipastaa, jossa oli pähkinöitä, fenkolia, aurinkokuivattuja tomaatteja ym. valtavan herkullista. Sen innoittamana muodostui tämä pikaversio vähän vastaavanlaisesta ruoasta. Tämä on ihan SUPER NOPEA valmistaa, jos käytät tuorepastaa. Voittaa mennen tullen minkä tahansa valmisruoan ja valmistuu ihan yhtä nopeasti, kuin valmisruoka kuumenisi mikrossa. En ole valmisruokia vastaan ja KYLLÄ ostan niitä joskus itsekin, kun nälkäkiukku on lähellä ja oma ajanhallinta on mennyt niin sanotusti vituralleen. Ja myös niinä päivinä kun ajattelen, että tänään en todellakaan ala mitään porkkanoita kuorimaan ja pilkkomaan siis alusta asti…mutta niitä päiviä on harvassa!

Vegaaniversion saat käyttämällä pastaa, joka ei sisällä kananmunaa ja korvaamalla juuston oluthiivahiutaleilla tai vegaaniparmesanilla, jonka ohjeen löydät munakoisopasta reseptin kyljestä.

Vinkki! Älä kaada aurinkokuivattujen tomaattien mukana tulevaa mausteöljyä pois. Säilytä kylmässä ja käytä myöhemmin paistamiseen tai salaatinkastikkeen valmistukseen.

 

Pähkinäinen pinaattipasta

Lakto-ovo-vege

4 pientä annosta

 

250 g pinaatti tuorepastaa

140 g aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna + vähän mausteöljyä

1 dl pekaanipähkinöitä

1 dl saksanpähkinöitä

40 g tuoretta pinaattia

1 dl persiljaa silputtuna

2 dl pecorinojuustoa raastettuna

suolaa ja pippuria maun mukaan

 

Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja kuullota mausteöljyssä pannulla. Lisää pähkinät, pinaatit ja persiljasilppu. Kuullota hetki. Lisää joukkoon keitetty pasta ja raastettu pecorinojuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kuva Eija Mattelmäki

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

neljä × viisi =