Omenapiirakan makuinen tuorepuuro

Omenapiirakan makuinen tuorepuuro

Aina ei huvita syödä perinteistä keitettyä puuroa ja silloin tuorepuuro on hyvä vaihtoehto. Pelkkä puuro sellaisenaan ei pidä nälkää kovinkaan kauaa, mutta saat tuorepuurosta todella ravitsevan ja täyttävän aamiaisen tai välipalan rikastamalla sitä rahkalla tai jogurtilla sekä pähkinöillä ja siemenillä. Raejuusto sopii yllättävän hyvin puuron kaveriksi, eikä ole hetken päästä nälkä. Tuorepuuron päälle voit laittaa hedelmiä, marjoja, granolaa, pähkinöitä, manteleita, hilloa, ym. Miltä maistuisi omenapiirakan makuinen tuorepuuro? Valmistus käy kätevästi jo vaikka edellisenä iltana ja seuraavana aamuna ei tarvite kuin etsiä lusikka laatikosta tai napata tuorepuuro mukaan työpaikalle.

 

Omenapiirakan makuinen tuorepuuro
Kuva Eija Mattelmäki

Omenapiirakan makuinen tuorepuuro

Lakto-ovovege

1 annos:

1 dl tuorepuristettua omenamehua
1 dl omenasosetta
1dl rahkaa
1dl kaurahiutaleita
1/4 tl kardemummaa
Ripaus suolaa, jos haluat
kanelia

Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tunniksi.
Ripottele päälle kanelia ja koristele haluamillasi lisukkeilla.

Vegaanisen version saat korvaamalla rahkan esimerkiksi soija- tai kaurajogurtilla.
Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Jos haluat puurosta sileää niin aja seos blenderillä tasaiseksi.
Juotavan version saat lisäämällä nesteen määrää, esimerkiksi omenamehua tai mantelimaitoa.

Voit valmistaa tuorepuuron edellisenä iltana jääkaappiin kannelliseen rasiaan tai lautaselle, jolloin se on aamulla valmista nautittavaksi.

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kaksi × kaksi =