Hugo-kakku ja vadelmakastike

Hugo-kakku ja vadelmakastike

Idea tästä kakkureseptistä on tullut Hugo-drinkistä. Leidien mökkiviikonloppuna ystäväni valmisti meille drinkkejä, joista ainakaan mä en ollut ennen kuullutkaan. Sopi aurinkoiseen päivään ja loistavaan seuraan kuin nenä päähän.

Seljankukkamehu oli mulle täysin uusi tuttavuus, (kuohari ei) mutta tykästyin mehuunkin kovasti. Se on melko hennon makuinen ja jää helposti muiden makujen alle. Joku (mun äiti) vois ajatella että kuoharit kuoharina ja kakut kakkuina, mutta minä reippaana tyttönä laitoin sitä kakkuunkin. Älä huoli, alkoholi keitetään siitä pois, joten voit ihan hyvillä mielin syödä kakkua vaikka keskellä päivää. Vein kakun mökille kahviherkuksi ja anoppikin tykkäs! Säilyi hyvin kylmässä ja kolmantena päivänä räävittiin viimeisiä murusia kakkulautasen pohjalta. Suosittelen, että kakun kanssa on tarjolla jonkinlainen marjakastike tai vaikka tuoreita marjoja.

Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia keksejä pohjan valmistuksessa.

 

Hugo-kakku ja vadelmakastike

Pohja:
180g digestivekeksejä murskattuna
50g sulatettua voita

Täyte:
1dl kuohuviiniä
3rkl seljankukkamehua
0,5 dl sokeria
2 kpl limen mehu ja raastettu kuori
6 kpl mintun lehtiä hienonnettuna
2,5 tl agar agar jauhetta
500g mascarponejuustoa
3 dl vispikermaa+0,5 dl sokeria vaahdotettuna

Vadelmakastike:
250g vadelmia
2dl kuohuviiniä
1rkl seljankukkamehua
0,5 dl sokeria

Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi.
Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n.20cm irtopohjavuokaan tai voideltuun halkaisijaltaan n.24 cm piirakkavuokaan.

Vaahdota kerma.
Sekoita kuohuviini, seljankukkamehu, sokeri, limen mehu ja raastettu kuori, sekä agar agar jauhe ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Lisää lipuksi hienonnetut mintun lehdet.
Sekoita seos mascarponejuuston joukkoon ja sekoita.
Lisää seokseen vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
Suojaa kelmulla tai kannella ja nosta kylmään hyytymään. Mielellään seuraavaan päivään asti.
Koristele haluamallasi tavalla.

Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia.
Paseeraa siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Anna kastikkeen jäähtyä.
Tarjoile kakun kanssa.

 

Kuva Eija Mattelmäki

 

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − kymmenen =