Blogin avaus, vihdoinkin!

Blogin avaus, vihdoinkin!

Tervetuloa vegeunelma blogiin!

 

Pähkäilin pitkään omien reseptien ja ruokakuvien julkaisemista sosiaalisessa mediassa. Olen ruoan ammattilainen, mutta ruoan kuvaamisessa täysin harrastelija ja sosiaalisessa mediassa muutenkin hyvin varovasti esillä. Kännykällä otettuja ruokakuvia laitoin aluksi instagramiin, koska siellä kuvat on se juttu, eikä tekstiä tarvitse niinkään kirjoittaa. Nyt olen sitä mieltä, että blogin kautta saan paremmin avattua reseptejä ja vaihtoehtoja esimerkiksi vegaanisena tai gluteenittomana.

Ehkä pystyn helpottamaan myös muiden arkea, jossa se kasvissyöjä jää vähän heikommalle. (Tässä on toivoa että saan itsekin vähän paremmat eväät, kuin tähän asti..) Itse olen pääosin lakto-ovo-vegetaristi, mutta joskus käytän myös lohta. Sekin jää varmasti tulevaisuudessa kokonaan pois lautaseltani, niinkuin muukin liha muutama vuosi sitten. En ole koskaan ollut mikään pihvin ystävä, vaikka aikoinaan kokkikoulunkin olen suorittanut. Kasvissyöjäksi ryhdyin, kun kyllästyin närppimään lihat lautasen sivuun. Siskoni, joka on ollut kasvissyöjä jo lapsesta asti, vei mut Silvoplee kasvisravintolaan. Silloin tajusin, että tosiaan syöminen on mulle mielekkäämpää, kun hyvä ruoka on kasviksista tehty. Miten mä en ollu sitä aiemmin tajunnu!!

Perheessäni on vannoutuneita lihansyöjiä (en siis pääse kokonaan lihan käryttämisestä) ja siksi kaikille mieleisen ruoan valmistaminen vaatii useamman kattilan ja sötkötysvälineen, jolloin sotkukin on sen mukainen. Ei mun tarvi kummosta kokkailla, kun keittiö on muutenkin kaaoksen vallassa. Useasti se oma kasvisruoka on kiireessä jääkaapin pohjalta raapaistu “mitä kaapista löytyy” ruoka. Ne on monesti superhyviä, mutta ravintoarvoltaan surkeita ja kun siihen lisätään nopeasti kypsyvä lempi raaka-aineeni pasta, niin se ei kummemmaksi muutu. En silti luovu pastasta. Tulet huomaamaan että pastareseptejä löytyy!

Tarkoitukseni on helpottaa arkea ja saada sujuvammin valmistettua koko perheelle ravitseva ruoka, myös sille kasvissyöjälle. Pyrin valmistamaan ne niin, että pohja on sama, mutta kaksi eri lopputulosta. Jotkut kasvisruoat uppoavat koko perheelle ihan sellaisenaan ja joskus tarvii hieman kikkailla, jotta kaikki ovat tyytyväisiä. Samalla onnistun kuitenkin lisäämään kasvisten osuutta muidenkin perheenjäsenten lautasella. Blogistani löytyy kuitenkin myös pelkkiä kasvisruokiakin, koska meillä koko perhe syö välillä pelkkää kasvisruokaa ja sillä sipuli.

Pyrin tekemään reseptit niin, että kaikki olisi mahdollisimman hyvin hyödynnetty, eikä mitään heitettäisi hukkaan. Tulen tekemään myös mahdollisimman herkullisia niukan budjetin ruokaohjeita.

Toivon että blogistani on apua sun arjessa!

Tervetuloa!

 

Artikkelikuvan visualisti ja kuvaaja Maria Mattelmäki

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kahdeksantoista − seitsemäntoista =